LVI-suunnittelutyöt


Laadimme LVI-suunnitelmia kaikenlaisiin rakennuksiin mitä ihminen keksii rakentaa ja missä LVI-tekniikkaa yleensä tarvitaan ja on järkevää laittaa.
Olemme tehneet lukuisia LVI-suunnitelmia vanhoin asuin-, teollisuus-, palvelualan-, hoitoalan-kiinteistöihin, joista ei ole enää minkäänlaisia LVI-suunnitelmia tallessa.

Olemme moniin kiinteistöihin laatineet uudet ATK-pohjaiset arkkitehtipohjat mittaamalla kiinteistön seinä seinältä. Tämän jälkeen olemme selvittäneet vanhojen lvi-järjestelmien laitetiedot, putkivetojen reitit, koot ja muun tarvittavan aineiston valo- tai videokuvaamalla kiinteistön ja niistä olemme toimistolla laatineet voimassa olevat nykyhetken mukaiset ATK-pohjaiset LVIA-suunnitelmat.

Näiden pohjalle olemme laatineet muutossuunnitelmat käyttövesiverkoston uusimiselle, lämmitysverkoston tasapainotukselle tai ilmanvaihdon saneeraukselle.

Monissa lämmitysverkosto ja vesijohtosaneeraus kohteissa olemme myös laatineet LVI-suunnitelmia täydentävän rakennustyöselityksen jonka pohjalta tilaaja on voinut pyytää myös rakennusteknistentöiden urakkatarjouksen.

 
LVI-valvonta- ja konsultointityöt


Olemme vetäneet lukuisia kerros- ja rivitalojen sekä liike- ja teollisuusrakennusten vesi, lämpö, ja ilmanvaihdon saneerausprojekteja siten, että RAK ja LVI-suunnitelmiemme pohjalta:
-    laadimme asiakkaan puolesta tarjouspyyntöasiakirjat postituksineen
-    valitsemme tilaajan kanssa urakoitsijat urakkatarjousten perusteella
-    pidämme infotilaisuudet asiakkaille kertoen miten menetellään ja mitä se asukkaalta vaatii
-    suoritamme työmaa valvonnan
-    vedämme työmaakokoukset
-    pidämme vastaanotto ja takuutarkastukset

Tämän kaiken teemme lähes avaimet käteen periaatteella. Rahallisen puolen jätämme vielä asiakkaan vastuulle.

Teemme myös asiakkaan halutessa lvi-tarvikeluettelot ja kilpailutamme ja tilaamme asiakkaan  lukuun tarvittavat lvi-tarvikkeet


Kuntoarviot

Kuntoarvioita laadimme yhdessä kahden yhteistyökumppaniyrityksen kanssa. Itse teemme LVIA- osion ja kumppanimme laativat sähkö- ja rakennusosiot.
Pyydä tarjous tai pyydä käymään niin kerromme asiasta lisää.

Energiatodistukset

Laadimme energiatodistuksia.

Energiakatselmointi

Olemme Motivan hyväksymä energiakatselmoija nro 1961


Työvälineet

CAD-suunnittelumme perustuu suomalaisen Kymdata Oy:n LVI-CADS suunnitteluohjelmistoihin. Päivityssopimuksella olemme varmistaneet, että käytössämme on alan uusimmat sovellukset. LVI-suunnitteluohjelmistot sisältävät monipuoliset piirto/suunnittelu- ja mitoitusominaisuudet sekä määrälaskennan.

Toimisto-ohjelmistosovellukset ovat Microsoft Office-tuotteita.
Lisäksi käytössämme on paljon eri laitevalmistajien ohjelmistoja.

Tulostimet ja tulostaminen

Käytössämme on sekä väri- että mustavalkotulostukseen soveltuvia tulostimia.
Pystymme tulostamaan A4-A2-koon tulosteita joilla tulostamme suunnittelupalavereissa
tarvittavat luonnostulosteet. A2 on jo varsin iso piirustus ja 1:100 piirustuksesta näkee melko hyvin isonkin rakennuskohteen asiat.

Varsinaiset suunnitteluasiakirjat tulostutamme asiakkaan määräämässä kopiolaitoksessa niin monenna sarjana kuin halutaan ja näistä kustannus on asiakkaan.


Tietoturva

Internet-laajakaistayhteytemme on suojattu ajantasaisella palomuuri- ja viruksentorjuntaohjelmalla.